Dyspensery do wina

  1. Home
  2. Oferta firmy
  3. Dyspensery do wina
  4. Dyspensery do wina Wineplease

Jesteśmy wyłącznym dystrybutorem dyspenserów do wina wineplease® na terenie Polski

Dyspenser do win (ang. wine dispenser) to innowacyjne urządzenie do serwowania i przechowywania wina. Do butelki wtłaczany jest pod ciśnieniem, azot spożywczy który hamuje oksydację. Dzięki temu kolor bukietu i smak wina pozostaje ten sam, przez co najmniej 30 dni. System dyspenserów Wineplease działa prosto – degustator wykupuje kartę na dowolną sumę, wybiera wino, wsuwa kartę w czytnik Wineplease, ustawia kieliszek pod kranikiem i naciska wybraną ilość (do wyboru jest 50 lub 150 ml wina). Każdy przycisk można zaprogramować na wydajność od 0 do 999 ml.
Dyspenser pasuje do każdego rodzaju wina oraz butelki, pięknie je prezentując. Jest łatwy w obsłudze i nie wymaga skomplikowanych instalacji. Urządzenie znajdzie zastosowanie wszędzie tam, gdzie serwuje się wina: w restauracjach, barach, wine barach oraz sklepach. Dyspenser dozuje zaprogramowaną ilość wina w odpowiedniej temperaturze. Możliwość długiego przechowywania wina w dyspenserze zmniejsza koszty lampki wina. Istnieje możliwość odłączenia otwartej butelki. Urządzenie zostało wyprodukowane i opatentowane w Europie. Posiada roczną gwarancję.

Dlaczego Wineplease

Wineplease to innowacyjny system do przechowywania i serwowania wina. Stworzony został przez Mr. Cioncolini, dzięki pasji do wina i jego smaku, który można poczuć od razu po otwarciu butelki. Wineplease koncentruje się na utrzymaniu szlachetnego smaku wina i jego właściwości organoleptycznych, odpowiedniej temperatury oraz uniknięcia wszelkiego rodzaju odpadów. – p. Cioncolini.

Produkt Włoski

Dyspensery do wina Wineplease to urządzenia wykonywane ręcznie w samym sercu Toskanii, z pełną kontrolą oraz spełnieniem najwyższych standardów na wszystkich etapach wytwarzania produktów. Ceny produktów Wineplase są bardzo konkurencyjne. Zapraszamy do zapoznania się ze specjalnie przygotowaną ofertą dla Państwa dyspenserów do wina.

Możliwości biznesowe

Dyspensery Wineplease dają możliwości biznesowe. Obecnie dostęp do wina różnego rodzaju i możliwość jego smakowania jest bardzo duża. Nasz dyspenser po otwarciu butelki w miejsce odessanego powietrza wtłacza azot, dzięki czemu wino nie ulega utlenieniu. Dzięki Wineplease będzie można delektować się smakiem wina, takim jak tuż po otwarciu, przez wiele dni.

Oferta dyspenserów do piwa:

Cechy dyspensera do wina:

Co to jest dozownik do wina?

Dozownik do wina to system, który umożliwia serwowanie wina na kieliszki, bez utraty właściwości organoleptycznych wina pozostawionego w butelce. Umożliwia to serwowanie różnych win w tym samym czasie bez obawy, że to, co nie zostanie spożyte, zostanie zmarnowane.

Jak długo można przechowywać wino?

Gwarantujemy, że otwarte butelki wina zachowają swoje właściwości organoleptyczne przez 5 tygodni po ich otwarciu.

Jaka technologia stoi za Wineplease?

Wineplease wykorzystuje azot lub argon do stworzenia atmosfery ochronnej wewnątrz butelek. Te obojętne gazy zapobiegają jakimkolwiek zmianom właściwości organoleptycznych wina.

Łatwy w użyciu

Wineplease jest niezwykle łatwy w użyciu. Po odkorkowaniu butelki wina. Włóż butelkę do dozownika. Aby podać kieliszek wina, naciśnij przycisk. Dozownik odmierzy odpowiednią ilość i jednocześnie wprowadzi azot lub argon do butelki, aby zakonserwować wino.

INNOWACJE W ŚWIECIE WINA

Korzyści dla winiarni i restauracji

Cechy dyspensera do wina:

Zwiększenie sprzedaży

Zwiększenie sprzedaży wina, również najbardziej prestiżowych marek.

Unikanie odpadów

Unikaj odpadów spowodowanych utlenianiem dzięki całkowitej eliminacji powietrza.

Gwarantowane oszczędności

Dzięki precyzyjnemu mechanizmowi serwowania, dozownik Wineplease zapewnia znaczne oszczędności.

Szybki zwrot z inwestycji

Inwestycja w dozownik Winepress zwraca się w postaci natychmiastowej redukcji ilości odpadów.

Klient niczego nie zmarnuje. Zapłaci tylko za to, co zużyje.

Może spróbować tylu win, ile chce, w tym win najwyższej jakości.

Ponieważ nie musi kupować całej butelki, klient może być bardziej odważny i próbować win, których nigdy wcześniej nie próbował.